KNX-Logo.jpg
KNX: comfort, veiligheid en energiebesparing

 

Of het nu over een eengezinswoning of een kantorencomplex gaat, de vraag naar comfort en flexibiliteit voor het beheer van verlichting, luchtbehandeling en toegangscontrole neemt toe. Tegelijkertijd wordt het efficiënter gebruik van energie steeds belangrijker. Het intelligente besturings- en controlesysteem van KNX biedt meer comfort en veiligheid gekoppeld aan een lager energieverbruik. 

Het grote voordeel van KNX is o.a. de grote betrouwbaarheid. Elk KNX component heeft een eigen microcontroller en flash memory aan boord. De programmering wordt in ALLE deelnemers opgeslagen. Voor KNX is er geen centrale processing unit vereist. Er is dus ook geen "single-point-of-failure" in een KNX systeem.

Show More
KNX: volledige keuzevrijheid

Er zijn een groot aantal verschillende leveranciers en fabrikanten die KNX componenten leveren. Alle grote merken zoals Jung, Berker, Gira hebben elk een uitgebreid eigen programma van KNX componenten.

Show More
KNX: zowel bedraad als draadloos

Naast het bedrade KNX systeem is er ook de mogelijkheid van een draadloos systeem genaamd “KNX-RF”. Dit is een industrieel draadloos systeem (geen wifi) wat volledig te combineren is met de bedrade variant. Waar de bedrade variant meestal wordt ingezet bij nieuwbouw en renovatie, is de draadloze variant zeer geschikt voor zgn. "retrofit" installaties. Hiermee kunnen, door het eenvoudig vervangen van de bestaande licht schakelaars door een KNX-RF variant, een bestaande conventionele installatie, zonder kabels te trekken, geschikt worden gemaakt voor het KNX  systeem.

Satel-Logo.jpg
Bowers-Wilkins-Logo.jpg
KNX-Logo.jpg
Jung-Logo.jpg
Dahua-Logo.jpg
Paxton-Logo.jpg
Control4-Logo.jpg
MDT-Logo.jpg
deltalight-logo.jpg
Luxaflex-logo.jpg
Somfy-logo.jpg

© 2020 by RealDomotics